Bršlice kozí noha – plevel k jídlu
Abych zasela levanduli lékařskou, tak jsem musela vyplít kousek zahrádky, kde rostla bršlice kozí noha. Bršlice je velmi chutný plevel a tak dneska skončí jako pesto. Použít ji můžete i do salátu či polévky. Roste u nás hojně, tak jsem Vám vyfotila jak listy, tak i konce stonků, ať ji v přírodě poznáte. Bršlice je plná vitamínu C, karotenu i železa.Rostlina je považována za jednu z nejlepších prostředků při onemocnění dnou. Při dně můžete popíjet čaj z této rostliny nebo čerstvou rostlinu rozdrtit a přiložit na prsty postižené právě dnou.Přeji Vám krásný zbytek dne ze zahrádky na Morávce Iren
RECEPT NA PESTO Z BRŠLICE
Kytici bršlice z obrázku jsem pomixovala s dvěmi stroužky česneku, hrstkou slunečnicových semínek, 1,5dlc slunečnicového oleje a špetkou soli.
Toto pesto je výborné jen tak na chleba 🙂